Les Coquíssimes del Forn de Cabrianes arriben a la teva taula des de la tradició més arrelada. Una tradició boníssima que s’ha transmès de generació en generació.

Des dels seus inicis, ara fa noranta anys, les coques han format part dels productes que Forn de Cabrianes elabora dia rere dia. Seguint les receptes dels seus fundadors i amb màxim respecte per la tradició. Utilitzant únicament ingredients naturals i de qualitat, provinents de productors de proximitat. Treballant amb una massa mare natural pròpia que ha anat passant de generació en generació durant els 90 anys de la nostra saga familiar de forners.

D’on ve la tradició de la coca de forner?

Antigament, els forns eren tots de llenya i les coques, juntament amb els llonguets, servien per assentar i temperar el forn abans de fer la primera fornada. Ambdós productes agraïen l’alta temperatura després de cremar-hi la llenya. A més, permetien baixar una mica la temperatura del forn i generar la humitat necessària per a les fornades següents de pans més grossos.

També es feien coques de forner per aprofitar la massa sobrant que no donava per fer pans sencers. I era l’opció triada que acompanyava llonganisses i altres embotits durant la matança del porc, per gaudir d’aquella combinació de dolç i salat tan nostra. Es tracta doncs d’un producte amb una llarga tradició i que forma part del patrimoni de la fleca catalana.